Afvoer, Vetafscheider & Rioolreiniging
QM Environmental Services Nederland levert diverse oplossingen voor het verstopping- en geurvrij houden van afvoeren, vetafscheiders en rioolnetwerken. Deze oplossingen zijn geschikt voor zowel kleinschalige afvoeren en vetafscheiders in Horeca gelegenheden, afvoerleidingen, pompputten en afvalwaterbuffertanks in productiefaciliteiten van levensmiddelenproducenten, als grootschalige vrij verval en drukrioleringen van gemeenten en waterschappen.

Verstoppingsproblemen veroorzaakt door dierlijke en plantaardige vetten en minerale oliën kunnen voor veel overlast zorgen in afvoer- en rioolstelsels. Deze verstoppingen komen altijd op het verkeerde moment, geven veel overlast terwijl het bedrijf volop in actief is en de kosten voor het ontstoppen zijn aanzienlijk. Daarnaast zorgen vetten die zich ophopen in leidingen en gemalen voor geuroverlast.

Behandeling van een rioolgemaal met MicroCat®-BioPOP

De microbiële MicroCat® producten van QM Environmental Services Nederland hebben zich de afgelopen jaren in zowel het binnen- als buitenland bewezen in rioolstelsels van bedrijven en gemeenten. Onze producten werken preventief zodat verstoppingen en hinderlijke geuren niet kunnen ontstaan. Hierdoor bespaart u uiteindelijk niet alleen op de onderhoudskosten van het systeem maar voorkomt u ook overlast voor de omgeving.

Voor de behandeling

Na de behandeling

H2S & Geur controle in rioleringsnetwerken met MicroCat®-ANL

MicroCat®-ANL van QM Environmental Services Nederland is een microbiële vloeistof die ontwikkelt is om geuren die ontstaan in rioleringen af te breken en te voorkomen. Rioolstank bestaat uit vluchtige vetzuren en H2S, beter bekend als rotte eieren lucht. H2S, een giftig gas, veroorzaakt niet alleen veel stankoverlast maar is ook schadelijk voor het rioolnetwerk aangezien het beton en metaal corrodeert. H2S ontstaat doordat sulfaat reducerende bacteriën (SRB’s) in het rioolwater onder zuurstofloze omstandigheden sulfaat inademen en sulfide uitademen. Deze sulfiden reageren met waterstof als er geen zuurstof aanwezig is. H2S vorming treedt meestal op in druk/persrioleringen waar geen lucht in het systeem aanwezig is.

MicroCat®-ANL doseeropstelling in persrioolgemaal.

Producten
Onze producten zijn inzetbaar in afvoeren en vetafscheiders van restaurantkeukens en een industriële keukens, afvoeren, pompputten en vetafscheiders van levensmiddelen industrieën, oliewaterafscheiders en rioolnetwerken van petroleum verwerkende industrieën en opslag, gemeentelijke riolering en persrioolgemalen van waterschappen.

Neem voor meer informatie contact op met één van onze productspecialisten.

MicroCat®-ANL is een vloeibaar mengsel van geselecteerde, geadapteerde fotolithoautotrofe en chemolithoautotrofe bacteriën voor gebruik onder anoxische en anaërobe omstandigheden. Het product is geformuleerd voor gebruik in slib, compost, verontreinigde grond en afvalwater om geuren te onderdrukken en biologische afbraak te versterken wanneer de hoeveelheid beschikbare zuurstof gelimiteerd is.

De bacteriën in MicroCat®-ANL breken vluchtige vetzuren af en voorkomen de vorming van waterstofsulfide (H2S).

Ideaal geschikt voor gebruik in vetafscheiders, buffertanks, pomp- & rioolgemalen en rioolbuizen die te kampen hebben met geurproblemen en/of ophoping van vetten. De  MicroCat®-BioPOP’s zijn ontwikkelt voor eenvoudige plaatsing, bevestiging en verwijdering via een touw of ketting in dergelijke systemen. Een MicroCat®-BioPOP heeft een gemiddelde levensduur van 2 tot 3 maanden. Het blok lost langzaam op in water en laat continue vetafbrekende bacteriën vrij die het vet in het systeem afbreken tot CO2 en water.
MicroCat®-DNTRF is een sterk geconcentreerd microbieel poeder voor gebruik in voedselindustriële toepassingen die last hebben van olie- en vetophoping (FOG) in afvoeren, putten, riolen, buffertanks en andere afvalwater installaties. De microben in MicroCat®-DNTRF zetten het olie en vet om in het CO2 en water.
Een geconcentreerde vloeibare plantaardige, enzymatische reiniger. Geschikt voor het reinigen van oppervlakken besmeurt met vetten zoals b.v. wanden van vetafscheiders en rioolgemalen.
Een vloeibare microbiële suspensie voor het verstopping- en geurvrij houden van laag frequent gebruikte afvoeren in restaurantkeukens. Vermindert tevens de drijflaag in vetafscheiders. Geschikt voor zowel handmatige als automatische dosering met een programmeerbare slangenpomp.
 

Voor het verstopping en geurvrij houden van intensief gebruikte afvoeren van fastfoodrestaurants, grootkeukens van zorginstellingen, maaltijdservices, etc..